tystatanke

2008-01-31
17:43:45

En Av Mina Krönikor

Innan du ligger medvetslös under min bil


Jag kommer körande i min bil. Sikten är dålig, lätta regndroppar hamnar på vindrutan. Dimman hänger i luften. Kör genom våran lilla stad på väg ut mot landet. Vi har flera övergångsställen i våran stad, alla dåligt belysta. Jag får tvärnita vid ett sådant. Tror du att jag ser dig? Mörka kläder har du, det är kväll och det regnar. Vill du bli överkörd, skadas svårt av min bil? Inte? Tänkte väl det också. Vart är reflexen? Denna lilla pryl är en väldigt finurlig sak. Reflexen reflekterar nämligen mitt ljus från bilen jag kör i. Det gör så att jag hinner se dig i tid. Innan du ligger medvetslös under min bil.
Hur ska jag hinna stanna. Jag kör i 50 km/h. Du kliver ut rakt framför mig, när jag väl hunnit reagera och få stopp på bilen, då är det försent. Då ligger du svårt skadad under min bil. Hur tänkte du? När du tog detta steg ut framför mig? Visst det är ett obevakat övergångställe. Du har företräde, jag ska stanna. Det respekterar jag. Men, jag ser dig inte. Inte en möjlighet.

Tror du att jag ser dig? Har du körkort själv, bil? Då borde du veta lika mycket som jag att en reflex är viktig. Eller hur? Har jag fel? Jag vet att jag inte har fel.

Det är även så att jag inte ser dig och din hund, häst eller vad det nu är, längs en väggren. Vadå, tar ni för givet att jag ser er? I mörkret, i regnet, utan reflexer? Okej, då är ni nog lite korkade tror jag. Sedan har ni mage att säga att vi bilister, kör som galningar.

När jag väl har kört över någon som jag inte ser då är allt mitt fel. Jag skulle ha stannat och släppt er över övergångstället. Jag blir dömd för vållande till kroppskada, vårdslöshet i trafik och kanske till och med vållande till annas död. Tack, men ni då, utan reflex. Er tycker alla synd om, och jag blir det svarta fåret. Det är så onödigt att ta chansen och tro att jag ser er i mörkret.
Jag använder alltid reflex, och det tycker jag att ni också ska göra.

Snälla, använd Reflex. Det är en billig och bra livförsäkring, skaffa det och använd flitigt.

Jessica Lund
2008-01-31
17:29:40

Redan Februari

Fatta, imorrn är det Februari.. Redan. Det går fort.. Tiden går fort fram, på söndag firar jag och Richard 1 år. 1 år. Hjälp vad snabbt det har gått. Älskar honom mycket. :o)

Jobbet rullar på. Trivs jätte bra. För första gången på flera år, vill jag gå till jobbet, det är nu roligt att gå till jobbet varje dag. Så var det inte riktigt förut.... Jag är mycket gladare, mår jätte bra. Både psykiskt och fysiskt, känns helt underbart :o)

På tisdag börjar sången igen :o) Wiehoo. Längtar. Ska bli ritkigt roligt att börja igen :o)

Puss, puss!!
2008-01-27
19:57:24

Bowling Och Kry Bil

Bilen är botad nu :o) Wohoo. Bilen höll hela vägen till näsby och hem igen. Så förmodlingen var det bara kylarslangarna som gjorde att bilen vart lite sjuk ;o) Så jävla skönt att den går som den ska nu. Hade kostat minst 8000 spänn att fixa annars.. Det slipper jag helst... Hoppas att min bil inte sviker mig nu :o)

Igår så firade vi Richard´s födelsedag med Bowling och sedan middag och fest på Bistro. Sammanlagt var vi 18 st :o) Det var skoj :o) Dock blev det en tidig kväll för mig, har ju jobbat idag.

Fick massa beröm på jobbet idag oxå :o)

Lyssna på : La Fee - Wer bin ich.

Lars Winnerbäck - Ingen soldatPuss, puss!!